Een Satriano overkapping

De voordelen van een horeca overkapping

Ben jij als horeca ondernemer aan het zoeken naar mogelijkheden om jezelf te onderscheiden van de concurrenten? Dat onderscheiden doe je niet alleen door andere producten aan te bieden dan de buren. Het heeft namelijk ook te maken met de uitstraling van het bedrijf. Til bijvoorbeeld het terras eens naar een hoger niveau. Dat kun je doen door voor een horeca overkapping te kiezen. Klanten zullen daardoor sneller voor jouw terras kiezen dan die van de concurrent. In deze blog lichten we alle voordelen van een horeca overkapping toe.

Klanten zitten overdekt

Op een terras kennen we natuurlijk de standaard horeca parasols. Die zijn voor jou als horeca ondernemer niet onbekend. Zulke parasols zijn praktisch omdat ze een groot deel van het terras kunnen overdekken. Alleen naast deze parasols zijn er nog meer mogelijkheden om te overkappen. Denk eens aan een horeca overkapping. Deze zijn speciaal gemaakt voor terrassen in de horeca branche. Klanten zitten dankzij zo’n overkapping altijd droog en beschut. Ideaal voor elk jaargetijde kunnen we dus wel zeggen. 

In de lente schuif je het dak van de horeca overkapping naar keuze een stuk open. Zo kunnen de klanten die het wensen lekker in het zonnetje plaatsnemen. In de zomer maanden zorg je er juist voor dat alles dicht is, zodat iedereen uit de zon van zijn lunch of borrel kan genieten. Je wil immers niet dat iemand een zonnesteek oploopt op jouw terras. 

Een flexibele overkapping

Door voor een horeca overkapping te kiezen ben je ontzettend flexibel. Je hoeft het personeel niet meer het terras op te sturen om alle parasols in- of uit te draaien. Met een druk op de knop bedien je namelijk het vouwdak. In een paar seconde kun je genieten van een open of dicht dak. Dit maakt het ontzettend flexibel. Mocht het een keer met bakken uit de lucht komen geheel onverwachts, dan kun je daar snel op in spelen. Met een druk op de knop komt het doek weer naar beneden en zorg je er binnen een paar minuten voor dat iedereen weer droog onder een overkapping zit.

Het vouwdak is niet het enige wat deze overkapping zo flexibel maakt. Je kunt deze namelijk helemaal zelf samenstellen. Kies er bijvoorbeeld voor om de kleuren van de huisstijl terug te laten komen in de aluminium overkapping. Zijn jullie huisstijlkleuren groen en paars? Kies dan bijvoorbeeld voor een groene overkapping met een paars doek. Die flexibiliteit heb je als klant van FS Outdoor Living. Alleen eerst nog even een horeca veranda keuze maken. 

Aanwinst voor je terras

Een terrasoverkapping is een luxe product. Dat geldt voor onze particuliere klanten, maar ook zeker voor de zakelijke tak. Als horeca ondernemer heb je natuurlijk geen overkapping nodig, want je hebt genoeg aan die parasol. Die parasol houdt ook de zon tegen en die kun je ook in- en uitklappen. 

Vergeet alleen niet dat een horeca overkapping jouw terras echt naar een hoger niveau tilt. Elke klant die voorbij loopt zal een keer extra omkijken naar jouw terras. Het straalt namelijk luxe uit en daar komen klanten voor. Ze willen bediend worden en producten van kwaliteit komen eten bij jou. Een horeca overkapping op het terras straalt uit dat je een goedlopende horecazaak bent. Bij jou moet je zijn als je in de watten gelegd wil worden.

Een terrasoverkapping zal echt veel doen met je klantenbestand. Ze zullen staan te popelen om te komen eten onder de gloednieuwe overkapping. Gelukkig kun je al die nieuwe klanten ook kwijt op je terras. Door de aanschaf van een terrasoverkapping kunnen er namelijk veel meer mensen droog zitten dan wanneer je vast blijft houden aan de parasols. Hoe meer klanten je kwijt kunt, hoe meer omzet je kunt draaien. Een aluminium overkapping met vouwdak is dus een aanwinst voor je terras, maar ook voor je hele horeca onderneming. 

Een horeca overkapping kopen

Het is een verstandige keuze om een horeca overkapping te kopen. Er zitten zoals gezegd vele voordelen aan. Zo krijgt jouw terras weer een opknapper en straalt deze weer echte luxe uit. Dat trekt meteen een ander type klant, welke je graag vast wil houden.

Bovendien kun je veel meer klanten kwijt op het terras, waardoor je ook veel meer kunt groeien met jouw horeca onderneming. Een terrasoverkapping verdien je daardoor vanzelf weer terug.  Uiteraard is het in eerste instantie wel een flinke investering. Mocht je daar niet het geld voor hebben, dan is het altijd nog mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Daar ben je als ondernemer wellicht geen fan van. Maar het is de investering uiteindelijk allemaal waard. 

Benieuwd hoeveel omzet een overkapping jou meer kan opleveren? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Onder het genot van een bakje koffie rekenen we het graag samen met jou uit als ondernemers onder elkaar. 

Kun je niet wachten tot dat bakje koffie? Dan kun je alvast een offerte aanvragen via onderstaande knop. We raden je wel aan om eerst een horeca overkapping uit te kiezen die past bij jouw wensen en behoeften. Daarna kunnen we pas een prijsopgave gaan maken. 

FS Outdoor Living