Een Satriano overkapping

Het belang van glazen schuifdeuren

Veel mensen kiezen ervoor om hun terrasoverkapping op den duur dicht te maken met glazen schuifdeuren. Alleen wat is daar nou het belang van? Waarom is het zo belangrijk om glazen schuifdeuren te kopen bij jouw terrasoverkapping. Waarom kun je de veranda niet gewoon open laten? Dat lees je in deze blog.

Een dichte veranda

Heel veel mensen vinden het belangrijk als een veranda dichtgemaakt kan worden. Dat heeft ten eerste met het weer te maken. In Nederland zijn we erg afhankelijk van het weer en kunnen we er niet op vertrouwen dat het droog blijft. Mocht je een borrel gepland hebben of een verjaardag vieren, dan heb je altijd de veranda waar je droog kan zitten als het met bakken uit de lucht komt. 

Naast regen hebben we natuurlijk ook vaak last van wind en kou. Hoe prettig is het dan als je in de lente- en herfstmaanden de glazen schuifdeuren kunt sluiten, zodat de warmte binnen kan blijven. Uiteraard kan er wel altijd nog kou naar binnen komen, want koude lucht vind zijn weg wel. Daarentegen heb je met het tegenhouden van de wind al veel gewonnen. Het scheelt zoveel in temperatuur als het niet meer onder je veranda kan waaien. Dat maakt het ook veel gezelliger om buiten te zitten.

Naast het slechte weer in Nederland zijn er natuurlijk ook nog andere redenen te benoemen om een veranda dicht te maken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die roken. Je rookt in de wintermaanden natuurlijk veel liever buiten onder een dichte veranda, dan onder een open veranda in de kou. 

Een luxe uitstraling

Sommige overkappingen uit het assortiment van FS Outdoor Living hebben al een luxe uitstraling. Dat is natuurlijk ook wel te danken aan het materiaal. Een overkapping kan alleen nog luxer gemaakt worden door voor glazen schuifdeuren te kiezen. Het maakt het plaatje in de tuin helemaal af. 

Je bent dus niet alleen van alle gemakken voorzien, maar geeft je tuin ook weer een boost. Helder glas oogt al chique, maar getint glas straalt nog meer luxe uit. Uiteraard hangt dat wel ook wel af van de kleur van jullie veranda. Bovendien blijft het ook een kwestie van smaak. We kunnen alleen uit ervaring spreken en mededelen dat donker glas steeds populairder wordt en er meer en meer vraag naar is. Het geeft je namelijk toch een stukje privacy. Uiteraard is dat wel een illusie, want je kunt echt wel door de donkere deuren heen kijken. Van een afstand is het alleen heel moeilijk en haast onmogelijk. Hoe dichterbij je komt, hoe makkelijker het wordt om door het glas te kijken. 

Natuurlijk kun je het ook zo luxe maken als je zelf wil. Sommige mensen vinden een schuifpui bijvoorbeeld veel luxer ogen dan de standaard glazen schuifdeuren. Bestel dan een schuifpui bij FS Outdoor Living om de overkapping en jouw tuin helemaal te laten stralen. 

Het biedt flexibiliteit

Met glazen schuifdeuren in jouw veranda ben je gewoon een stuk flexibeler. Zo kun je een BBQ die oorspronkelijk buiten was, gemakkelijker “naar binnen” verplaatsen. Je doet de glazen schuifdeuren dicht en je hebt geen last meer van de regen. Dat geldt natuurlijk ook andersom voor de warme zomerdagen. 

Is het te warm onder de overkapping? Dan schuif je de deuren open, zodat het door kan waaien. Het schuif- en draaisysteem is daarvoor al helemaal ideaal. Deze deuren kun je letterlijk helemaal open zetten. Dat is een flexibiliteit die veel mensen zoeken. Het gaat namelijk niet alleen om de zomerse dagen. Soms heb je ook last van wind die vanuit een bepaalde richting komt. Met het schuif- en draaisysteem kun je die deuren dichtdoen, terwijl je aan de andere kant de deuren openlaat. Houd daar dan wel rekening mee met het bestellen van de deuren. Je moet immers wel één kant kiezen waar je de deuren helemaal kunt sluiten. Dat betekent dat je aan de andere kant deuren dicht kan doen, zonder deze ook echt op slot te doen.

Als we het hebben over de wind die van een bepaalde richting komt, kunnen de klassieke glazen schuifdeuren natuurlijk ook een oplossing bieden. Die kun je vaak gemakkelijker van de ene naar de andere kant schuiven. Zoals gezegd biedt het je echt flexibiliteit. 

Bestel nu jouw glazen schuifdeuren

Heb je genoeg redenen gelezen om jouw veranda dicht te maken met glazen schuifdeuren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan via onderstaande knop. Hoe sneller jij akkoord gaat met de offerte, hoe sneller wij ze kunnen monteren in jouw overkapping. 

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via de mail, Whatsapp of een van onze social media kanalen. 

FS Outdoor Living