Een Satriano overkapping

Hoe kies je jouw veranda?

Jaren geleden wilde jullie eigenlijk al een overkapping kopen. Door omstandigheden is het er nog steeds niet van komen. Je bent van plan om jezelf binnenkort te gaan oriënteren. Alleen waar begin je? Met andere woorden: hoe kies je jouw veranda? 

Stap 1: Kies jouw materiaal

Allereerst moet je een materiaal keuze maken. Sommige mensen kiezen voor hout, omdat dit een natuurlijk materiaal is. Hout straalt een bepaalde luxe uit, waar mensen dol op zijn. Wat ze in deze keuze vaak niet meenemen is het onderhoud. Klanten vergissen zich erin dat een houten overkapping veel onderhoud nodig heeft. Je moet deze blijven schilderen elk jaar, anders blijft het materiaal niet mooi.

Als je voor een aluminium overkapping kiest heb je dat probleem niet. Aluminium is een onderhoudsvrij materiaal. Je hoeft niets te verven, alleen het dak schoon te maken. Daar bestaan gelukkig handige hulpmiddelen voor. Onze klanten kiezen vaak voor een aluminium overkapping omdat ze daar het langst plezier van hebben. Zo’n overkapping is er in verschillende kleuren en kun je ook heel luxe aankleden. Die houtlook mis je dan echt niet in jouw tuin. 

Stap 2: Kies het model

Als je een keuze hebt gemaakt, dan is het belangrijk om een model te kiezen. Met hout zijn de keuzes natuurlijk eindeloos. Daarentegen heb je met een aluminium overkapping ook een hele ruime keuze.

Ons assortiment bestaat uit heel veel verschillende modellen. Wij delen deze in, in: standaard overkappingen, luxe overkappingen en overkappingen voor de horeca

De modellen zelf kunnen we verdelen in:

  • Overkappingen met polycarbonaat of glazen dak
  • Overkappingen met lamellendak
  • Overkappingen met een vouwdoek dak

Om daar een beter beeld van te geven, verwijs ik je graag door naar ons assortiment overkappingen. Daar kun je alle overkappingen vinden die wij monteren in heel Nederland en omstreken. 

Stap 3: Bepaal je prijs

Een overkapping is eigenlijk al een luxe product. Dat betekent dat daar ook een bepaald prijskaartje aanhangt waar je rekening mee moet houden. 

Veel mensen draaien stap 2 en 3 daarom ook om. Zolang je weet wat jouw budget is, kun je ook een betere keuze maken. Anders heb je al een overkapping op het oog, die helemaal niet in jullie budget past. Dat zou ook zonde zijn.

Eerst je prijs bepalen kan dan ook een logische stap zijn. Zo weet je waar je aan toe bent. 

Uiteraard kun je ook eerst het model uitkiezen. Dan weet je waarvoor je moet gaan sparen de komende maanden. Dat is overigens wel het leukste. Als je eerst naar modellen gaat kiezen kies je namelijk iets wat je echt heel mooi vind en waar je achter staat. Als je eerst het budget vastlegd, dan heb je niet zoveel vrijheid en moet je misschien wel voor een model gaan die je in eerste instantie niet zou kiezen. 

Stap 4: Vraag een offerte aan

Je weet het materiaal en model wat je wil en je hebt een budget vastgesteld. Dan is het eigenlijk het moment om een offerte aan te vragen voor het model dat jij op het oog hebt. Om een offerte aan te vragen heb je de afmetingen nodig van de overkapping die je geplaatst wil hebben. De meeste mensen kiezen voor een overkapping tussen twee schuttingen in. Met een standaard overkapping is dat vaak geen probleem. Deze kunnen ter plekke op maat worden gemaakt. Alleen zul je dan wel de maat tussen de schuttingen door moeten geven om een gerichte prijsopgave te krijgen.

Wil je bijvoorbeeld een luxere overkapping? Dan kan deze niet meer op maat worden gemaakt. Deze wordt op maat geleverd. Vaak heb je dan ook maar bepaalde standaard maten waar je uit kunt kiezen.

Na het tekenen van de offerte kan een montage afspraak gepland worden. Hoeveel tijd daar tussen zit ligt aan de drukte van FS Outdoor Living en de levertijd van het materiaal.

FS Outdoor Living